מתכונים

צלי עוף ביין ופירות יבשים

המצרכים
1/2 כוס שמן
5-6 כרעיים חצויות (או 10-12 שוקיים) ללא עור
4-5 בצלים בינוניים קצוצים דק
200 גרם משמש מיובש של זארובי
200 גרם שזיף מגולען של זארובי
100 גרם צימוקים בהירים של זארובי
100 גרם חמוציות של זארובי
מלח, פלפל שחור ממטחנות זארובי
1/2 כפית קנמון של זארובי
1 כף דבש
1 וחצי כוסות יין לבן יבש
2 כפות תבלין עוף של זארובי

אופן הכנה
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים משני צדדים להשחמה קלה
מוסיפים את המשמשים ושאר הפירות היבשים, התבלינים והדבש ומערבבים קלות
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף רך ושחום והרוטב סמיך (כשעה)
הופכים את העוף מידי פעם להשחמה יפה משני הצדדים

בתיאבון

הידעת?
במטבח האתני נוהגים להוסיף את המשמשים המיובשים למאכלי קדרה, בעיקר עם בשר כבש, המעדנים את התבשיל, מוסיפים לו מתיקות וסמיכות. נוהגים למלא את חצאי המשמשים המיובשים במליות שונות, מתוקות ומלוחות, ולהגישם קרים או חמים.
המשמש המיובש עשיר במינרלים כמו אשלגן וברזל וויטמין E וביחס לשאר הפירות הנשירים, עונתו קצרה מאד והוא בין הראשונים שהחלו לשמרו כפרי מיובש, ריבות ועוד.