זארוביפדיה

סודות הקשיו של זארובי

  • שומרים על הטעם, דואגים לבריאות קשיו זארובי מומלח במלח מופחת נתרן מועשר באשלגן
  • פרי הקשיו דמוי תפוח, הובא במאה ה 16 לארצות המזרח הרחוק ע"י הפורטוגזים
  • הקשיו עשיר בברזל ומינרלים נוספים שונים
  • מלאכת הקילוף והעיבוד של הקשיו מורכבת ומרובת שלבים ומכאן מחירו הגבוה
  • מומלץ לאחסן בכלי אטום ובמקום קריר, יבש ומוצל

מקור שמו של הקשיו מהמילה אקאג'יו בשפת הטופי האינדיאנית. מקורו בברזיל ובפורטוגזית שובש מעט שמו לקאז'ו.
עץ הקשיו יכול להתנשא עד לגובה של 12 מטרים ויותר. בוטנית הוא קרוב משפחה של אלת הבטנה, עץ הפיסטוק.
הקשיו קרוי אגוז למרות שבוטנית הוא פרי הדומה לשקד.
בזארובי מציעים בקטגוריית הפיצוחים והאגוזים הקלויים: קשיו קלוי ולאחרונה קשיוקו – קשיו קלוי בקליפה. בקטגוריית מוצרי האפייה, מציעים בזארובי את הקשיו הטבעי.

מספרים ש...
  • עץ הקשיו תואר לראשונה בשנת 1550 בתקופה הקצרה שבה ברזיל נחשבה למושבה צרפתית
  • מקור שמו של הקשיו על שם הפורטוגזים שהשתלטו על ברזיל, הקאז'ו או קאז'וארו. לאחר התיישבותם של הפורטוגזים בגואה שבהודו, שימש העץ למניעת סחף אדמה.
  • רק במאה העשרים החלו לגדל עצי קשיו לצרכים כלכליים
  • הקשיו בשונה משאר האגוזים, גדל מחוץ לפרי. האגדה מספרת כי זהו גורלו של הקשיו בשל בקשתו לצאת ולהצטרף לחגיגה ביער בו גדל. הפיה שנענתה לבקשתו הזהירה אותו כי עליו לחזור לפרי עם הישמע קריאת העורב. אך הקשיו וחבריו נהנו ורקדו במסיבה ופספסו את קריאת העורב. כאשר הוא מיהר להגיע אל פרי התפוח ממנו יצא הוא גילה כי הדבר בלתי אפשרי. הוא נאחז בפרי מבחוץ ושם הוא נמצא עד עצם היום הזה… 
  • בשנת 1994 נכנס לספר השיאים של גינס, עץ קשיו שהיקף עלוותו הגיע ל 500 מטרים
הזוית התזונתית

אגוז הקשיו עשיר בברזל ומינרלים נוספים כמו אשלגן  ומגנזיום המסייע לחיזוק העצמות וכן בויטמיני B המסייעים לחיזוק הזכרון. לקשיו תכולת שומן נמוכה יחסית לאגוזים אחרים כאשר 66% מתוכה שומן בלתי רווי ומתוכו הרכב דומה למצוי בשמן הזית התורם, לפי מחקרים, לבריאות הלב.

 

הזוית הקולינרית

חמאת קשיו וחלב קשיו משמשים תחליפי חלב.    

תערובת קשיו ואגוזים נוספים עם פירות יבשים יכולה לשמש חטיף בריא לבוקר.