זארוביפדיה

סודות הפפריקה של זארובי

  • תבליני פפריקה זארובי הינם 100% טהורים
  • הידעת כי תבלינים נוטים לנדף ריח בהיותם חשופים?
  • מומלץ להעדיף ולרכוש תבלינים באריזה סגורה
  • לשמירה על איכותם והטעם הנפלא שלהם
  • הפפריקה פורחת בארץ פעם בשנה בתקופת חגי תשרי
  • הפריחה מרהיבה ביופייה ויוצרת שדות אדומים אינסופיים…
  • מומלץ לאחסן את הפפריקה בכלי אטום ובמקום קריר, מוצל ויבש

פפריקה, או בשמה העברי – 'פלפלת', מקורה בצמח פלפל הצ'ילי. בכדי להופכה לאבקת הפפריקה האקזוטית בצורתה הסופית, עובר הפלפל תהליך טחינה, עד לכדי אבקה אחידה בצבע אדום חם וסוער.
מקור השם פפריקה הוא ממשפחת תבליני ה- 'פפר' (pepper) המייצג "פלפל' בשפות ההודו-אירופיות, אך במקורה הגיעה אלינו הפפריקה מאזורי דרום אמריקה האקזוטיים. כיום, הפפריקה גדלה באזורים שונים בעולם, וביניהם: ספרד, הונגריה, טורקיה וישראל.
קיימים 3 סוגים נפוצים של פפריקה: פפריקה מתוקה, חצי – מתוקה, ופיקנטית. בהונגריה ניתן למצוא שש רמות חריפות לפפריקה מחריפות עדינה ועד חריף מאד.
בזארובי מציעים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה בשני סוגים: גרוסה וטחונה בעירוב שמן.

מספרים ש...
  • למי שיש מלח ופפריקה, אומרים בבודפשט, יש הכול. מסתבר, שאפילו ערפדים היא מבריחה…
  • האגדות אמנם מספרות שכבר על בדל שפתותיהם של הלוחמים המדיארים האימתניים – שפשטו בימי הביניים על אירופה וכבשו בסערה את היבשת – היו שאריות של פפריקה. אבל אלה רק מעשיות. למעשה, רק בשלהי המאה ה-18 טחנו ההונגרים לראשונה את הפלפל.
הזוית התזונתית

הפפריקה מכילה בטא-קרוטן אשר גופנו הופך לוויטמין A, וכפית אחת של פפריקה מעניקה אף יותר מכמות הוויטמין המומלץ ביום לנשים ולגברים, אשר בין היתר, חיוני למערכת הראייה והרבייה של גוף האדם.

הפלפל עשיר בויטמין C וחריפותו גם מסייעת בתהליך חילוף החומרים בגוף האדם. יש אף הטוענים כי אכילה סדירה מהתבלין עשויה למנוע נשירת שיער.

הזוית הקולינרית

קצת פפריקה של זארובי ברוטב עגבניות, תבשילי בשר ומרקים תהפוך כל מנה רגילה לחגיגת טעמים מגרה וכובשת.