זארוביפדיה

סודות הסוכריות של זארובי

  • לפני שהסוכר היה נגיש וזמין, נהגו להכין סוכריות מדבש
  • הסוכריה החלה את דרכה כסוג של תרופה להרגעת מערכת העיכול
  • מקור המילה סוכר בביטוי סקהאר בסנקריסט.
  • שומשום, בוטנים וגרעיני חמניות מקורמלים – הגירסה המודרנית לאחד הממתקים העתיקים ביותר של המין האנושי, גרעינים ואגוזים קלויים עוברים ציפוי סוכר, ההופך לקרמל בטמפרטורה גבוהה, או דבש.

סוכריה הינה ממתק עשוי בדרך כלל מתערובת של סוכר ומים בתוספת צבעי מאכל וחומרי טעם שונים.
הסוכריות מיוצרות על ידי המסת סוכר במים או בחלב עד הפיכתם לסירופ. הסירופ מורתח עד שמגיע למצב המבוקש או עד שנוצר קרמל. התוצר נקרא סוכרייה, טופי וכדומה, על פי מסיסותו והתוספים השונים שמוסיפים לממתק.
הסינים, המצרים, היוונים והרומאים השתמשו בדבש, פירות ופרחים על מנת לייצר מיני ממתקים. גם היום יש מדינות בהן עדיין מגישים פירות ודבש כקינוח.
בעיות העיכול היו נפוצות מאוד בתקופת ימי הביניים בשל צריכה קבועה של מזון לא טרי ולא מאוזן. המארחים נהגו להגיש סוכריות לצד הארוחה. אחת הסוכריות האלה המכונה 'chamber spice', הוכנה מציפורן, ג'נג'ר, אניס גרגירי ערער, שקדים, או צנוברים הטבולים בסוכר נמס.

מספרים ש...
  • הסוכרייה החלה את דרכה כסוג של תרופה, ששימשה להרגיע את מערכת העיכול או לקרר כאב גרון.
  • באותה תקופה הסוכרייה הייתה שילוב של תבלינים וסוכר ושימשה להקל על מערכת העיכול.
  • בימי הביניים רק העשירים ביותר יכלו להרשות לעצמם לאכול סוכריות.
  • החלביצה (נוגט), ממתק עשוי דבש, סוכר ואגוזים, מופיע כבר בספרו של אפיסיוס, השף הרומאי המפורסם. בימינו מתייחס השם לממתק עשוי סוכר, קצף ביצים ואגוזים, ויש לו גרסאות שונות ומפורסמות ברחבי העולם.
  • אין מקום בעולם כמו בהודו עם מיגוון עצום וסוגי ממתקים כה רבים. 
  • סוכריית הסודה של פעם על שלל גירסאותיה (על שרשרת, על מקל), סוכריית משרוקית, שוקולד מטרייה, ליקריץ אדום ושחור, סוכריות גומי – כולם היספניים לתפארת. ההשתלטות הספרדית, מתברר, הכתה בנו הרבה לפני "מנגו" ו"זארה"
הזוית התזונתית

הכינוי הפופולארי בהודו לממתקים הוא 'מיתאי', תערובות שונות של  סוכר, סוגי קמח שונים, חלב, מוצקי חלב, שורשי ירקות, פיצוחים טבעיים וקלויים, פירות העונה ופירות יבשים.

הזוית הקולינרית

המיתאי בהודו מוגש בדרך כלל עם הארוחה ומשמש לקבלת אורחים, מתנות, חלק ממרכיבי אירוח בחגיגות ומסיבות.