זארוביפדיה

סודות המוסקט של זארובי

  • תבלין המוסקט של זארובי הינו 100% טהור
  • הידעת כי תבלינים נוטים לנדף ריח בהיותם חשופים?
  • מומלץ להעדיף ולרכוש תבלינים באריזה סגורה לשמירה על איכותם והטעם הנפלא שלהם
  • מקור שם אגוז המוסקט כמו גם זן הענבים מוסקט מלטינית ופירושו "ריחני"
  • שמו העברי של עץ אגוז המוסקט הוא "מוסקטית ריחנית"
  • מומלץ לאחסן בכלי אטום ובמקום קריר, יבש ומוצל

עץ אגוז המוסקט מגיע לבשלות מלאה כעבור 20 שנה אבל הקטיף הראשון שלו מתבצע כעבור כמחצית הזמן. עץ אחד מניב בין 1,500 ל 2,000 פירות בשנה. שמן המוסקט משמש בתעשיית התרופות והבשמים.
מהאגוז מפיקים 3 סוגי תבלינים עיקריים: מוסקט שלם אותו יש לגרר לפני השימוש, מַשְיָה המופק מהקליפה האדומה העוטפת את זרע המוסקט וכן תבלין המוסקט הטחון.
הרומאים השתמשו במוסקט לקטורת בטקסים דתיים ובימי הביניים נהגו בני האצולה לתבל בו את מאכליהם. עד המאה ה 16 סחרו במוסקט הערבים אשר הביאו אותו לאירופה דרך הסוחרים הונציאניים ובמטבחי המזרח התיכון כיום משתמשים באגוז במנות בעלות ארומה חזקה.
בזארובי מציעים מוסקט טחון באריזת צנצנת קטנה ומוצר ייחודי של מוסקט במטחנה לשמירה על הארומה והטריות לאורך זמן.

מספרים ש...
  • במאה ה 17 הפך אגוז המוסקט למוצר מותרות בשל הכרזתם של רופאי אנגליה באותה תקופה, כי המוצרים אותם הם רוקחים מהאגוז הם התרופה היחידה למגיפת הדבר.
  • ההולנדים ויתרו על ניו יורק לטובת המוסקט. בשנת 1667 נחתם חוזה ברדה בין האנגלים להולנדים. החוזה הפך את ההולנדים לבעלי מונופול על ייצור התבלין ובתמורה קיבלו האנגלים לידיהם את ניו אמסטרדם הלא היא ניו יורק. תהפוכות הזמן הביאו לכך שבתחילת המאה ה 19 הביאו עמם האנגלים שתילי מוסקט לארצות המזרח ובכך סיימו את המונופול של הולנד על התבלין
  • במשך השנים בהן הגנו ההולנדים על מונופול המסחר שלהם במוסקט, הם נהגו לטבול את האגוזים במיץ ליים על מנת שלא ניתן יהיה להנביט אותם ואף שרפו אגוזים כאשר היו להם עודפי מלאי.
  • ההודים מתבלים במוסקט מנות מתוקות, באירופה משתמשים בו למאכלי תפוחי אדמה, הנורבגים מתבלים בו לחמניות והאיטלקים משלבים אותו למרבית רטבי הפסטה.
הזוית התזונתית

אגוז המוסקט מכיל מינרלים וויטמינים שונים וכן מכיל 10% שמן המשמש בתעשיית התרופות והבשמים.

 

הזוית הקולינרית

אגוז המוסקט משתלב היטב ברטבים על בסיס חלב או שמנת וכן במרקים מוקרמים. בארה"ב משמש תבלין המוסקט חלק בלתי נפרד מפאי הדלעת המסורתי.

המשיה, תבלין המופק מקליפתו האדומה החיצונית של המוסקט, משמש במטבח ההודי בעיקר למאכלי בשר.