זארוביפדיה

סודות החמוציות של זארובי

  • לחמוציות יתרונות תזונתיים ובריאותיים רבים. בעיני האינדיאנים נחשבו החמוציות כצמחי מרפא ומהם הכינו מיצים, משחות ואף צבעו בדים
  • השם בעברית 'חמוצית' על שום הטעם החמוץ שלהן
  • השם באנגלית 'קרנברי' משום שהפרח הוורוד שלו מזכיר כתר (crane) של עגור
  • מומלץ לאחסן בכלי אטום ובמקום קריר, יבש ומוצל

החמוציות האדומות הן קרובות משפחה של האוכמניות הסגולות. הן פרי יער אדום קשה בטעם מריר חמוץ ומכאן מקור שמם. הפריחה הורודה של הצמח, מזכירה כתר של עגור ומכאן הכינוי קרנברי שניתן לפרי על ידי התושבים המקומיים בצפון אמריקה.
רוב הייצור העולמי של חמוציות, מקורו בארה"ב. החמוציות גדלות באזורי ביצות המוצפים עם הבשלת הפירות לצרכי קטיפתם. רוב החמוציות נמכרות כפירות יבשים מומתקים למאכל או שמכינים מהן רטבים או ריבות ומשלבים אותן במשקאות קוקטייל, לחמים, סלטים ומאפים.
בזארובי מציעים חמוציות כפירות יבשים במגוון אריזות ומוצרים מיוחדים כמו: מיקס חמוציות ופקאנים.

מספרים ש...
  • קטיף החמוציות יוצר מחזה מרהיב של פירות אדומים הצפים על המים
  • המתיישבים האנגלים במסצ'וסטס הפכו את החמוציות למרכיב חשוב בארוחת חג ההודיה ויש הסוברים כי הם נחשפו לפרי ע"י האינדיאנים
הזוית התזונתית

החמוציות הטבעיות מכילות סיבים תזונתיים וויטמינים כמו ויטמין C 

חוקרים שונים מציינים את החמוציות ברשימת המזונות הבריאים בשל הרכבן התזונתי העשיר. פעילות נוגדי החמצון בחמוציות נשמרת גם לאחר בישול, הקפאה, ייבוש ולכן ניתן ליהנות גם מחמוציות מיובשות.

מחקרים הראו כי שתייה של כוס מיץ חמוציות (או 30 גרם חמוציות מיובשות)  1-2 פעמים ביום, יכולה לסייע בשמירה על בריאות הגוף.

הזוית הקולינרית

אחד המאכלים הידועים שמייצרים מחמוציות הנו רוטב החמוציות המסורתי שנהוג להגישו עם תרנגול הודו בחג המולד וחג ההודיה בארצות הברית ובקנדה.

חמוציות משתלבות היטב בסלטים ומיני מאפים, ריבות וקוקטיילים.